Amazonin viidakon putkiston repeämä

Ecuadorin toiseksi suurin öljyputkisto, OCP, repesi, kun se päästi raakaöljyä Santa Rose -jokeen Amazonin viidakossa. Maan sademetsissä on joitakin biologisesti monimuotoisimpia ekosysteemejä, ja niissä asustaa myös useita alkuasukasyhteisöjä, jotka luottavat Amazoniin niiden säilymisen suhteen.

Kun repeämän ja valuman merkittävyys huomattiin, puhdistukseen ryhdyttiin lähes välittömästi. Lamoriin otettiin yhteyttä ja tämän seurauksena pumppuja, hydraulivoimayksikköjä ja kannettavia keräimiä lähetettiin öljyvuodon kaukaisille alueille syvällä sademetsässä.

Ecuador on voimakkaasti riippuvainen luonnonvaroistaan (öljy ja kaasu) tulolähteinä, minkä vuoksi vuotojen torjuminen louhinnassa ja kuljetuksessa on erittäin tärkeä Amazonin alueen herkälle ympäristölle.

“Arvioimme huolellisesti tilanteen ja sen, mikä laite voidaan ottaa käyttöön kaukaisella alueella Santa Rosa -joen varrella, jossa repeämä tapahtui. Lisäksi meidän täytyy harkita, miten parhaalla tavalla ja tehokkaasti kerätä raakaöljy ja aloittaa puhdistus,” sanoo Rasmus Guldbrand, Regional Manager -Americas, Lamor Corporation.