Godafoss-rahtilaivan karilleajo ja öljyvahinko Norjassa 2011


Lamorin laitteet ovat kestäviä, tehokkaita ja luotettavia. 17. helmikuuta 2011 islantilainen konttilaiva M/S Godafoss ajautui reitillään karille Norjan etelärannikolla ja uhkasi Ytre Hvalerin kansallispuistoa. Laivassa oli noin 800 tonnia raskasta polttoöljyä ja noin 440 säiliötä laivassa.

Ruotsin rannikkovartiosto ja Norjan rannikkovartiosto saivat hälytyksen, jonka mukaan noin 200 tonnia raskasta polttoöljyä (IFO 380) oli valunut jäisiin vesiin ja uhkasi koko kansallispuiston ekojärjestelmää. Tapahtumapaikalle lähetettiin Ruotsin rannikkovartiostosta kolme öljyntorjunta-alusta (KBV 050, KBV 051 ja KBV 001), joissa oli sisäänrakennettuna Lamorin öljyntorjuntajärjestelmät (LORS).

LORS-laitteet koostuivat kaksipuolisista sisäänrakennetuista jäykistä harjajärjestelmistä, öljykauhasta ja vapaasti kelluvasta avomeren keräimestä, jossa on napaletkukela. Lamor on myös asentanut aluksiin Lamorin vapaasti kelluvan keräimen, Lamorin ylivuotokeräimen harjasovittimella ja öljynsiirtopumput GTA 115.

KBV 001 Poseidonissa on Lamorin uusin ja edistynein öljyntorjuntajärjestelmä, joka kerää ja torjuu öljyä tehokkaasti 4 solmun nopeudessa. 1980-luvulla rakennetut KBV 050 ja KBV 051 ovat osoittautuneet luotettaviksi ja tehokkaiksi vaativissa puhdistusoperaatioissa ja jäisissä olosuhteissa.

Öljynkeräämisen aikana haasteena oli jäätävä lämpötila, joka jähmetti öljyn välittömästi. Tämä este kuitenkin voitettiin Lamorin keräimien lämmitettyjen harjapuhdistimien sekä varolämmityksen asentamisella keräimestä keräyssäiliöihin.

Ruotsin rannikkovartiostoa päivitetään ja koulutetaan jatkuvasti Lamorin öljyntorjuntalaitteiden käyttöön. Yhteensä 110 mᵌ valunutta raskasta IFO 380 -polttoöljyä kerättiin, joista noin 60 mᵌ kerättiin Ruotsin rannikkovartioaluksilla tapahtumapaikalta avomereltä.