Kymmenen finalistia Wendy Schmidt Oil Cleanup X CHALLENGE -kilpailussa


Lamor Corporation, 23. toukokuuta 2011 (lähetetty International Oil Spill -konferenssista Portlandista, OR) – Wendy Schmidt Oil Cleanup X CHALLENGE -kilpailun arvostelulautakunta valitsi Lamor Corporationin jatkamaan seuraavassa vaiheessa yhtenä kymmenestä finalistijoukkueesta.

Vuonna 1995 perustettu X PRIZE Foundation on johtava yleishyödyllinen järjestö, joka pyrkii ratkaisemaan maailman suurimpia haasteita luomalla ja hallitsemalla laajoja, korkean profiilin kannustepalkkiokilpailuja, jotka stimuloivat investointia tutkimukseen ja kehitykseen, mikä on paljon arvokkaampaa kuin itse palkinto. Se motivoi ja inspiroi loistavia keksijöitä kaikista tieteenaloista hyödyntämään älyllisiä ja rahallisia pääomiaan.

“Kymmenen finalistin joukkoon pääseminen on meille todellinen kunnia. Pyrimme jatkuvasti löytämään innovatiivisimman ja tehokkaimman puhdistuslaitteen ja ratkaisut, jotka toimivat kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Wendy Schmidt Oil Cleanup X CHALLENGE on erinomainen alusta ja katalyytti öljyvuototoimintojen tutkimus- ja kehitysohjelmissa. Huolimatta siitä, kuka lopulta voittaa tämä haasteen, totean uudelleen, että olen ylpeä Lamorin puolesta,” sanoo Fred Larsen, CEO, Lamor Corporation.

“Lamorin tiimi koostuu ammattilaisista joilla on vuosikymmenien kokemus innovatiivisten öljyntorjuntateknologioiden kehittämisestä. Tulemme edustamaan uutta suuren kapasiteetin offshore-öljytorjuntakonseptia, jonka skaalattavuus on suuri patentoidun öljyhakuisen harjateknologian perusteella, jossa on uudet ominaisuudet kaiken tyyppisille öljyille ja skenaarioille,” sanoo Jari Ahoranta, R&D Manager, Lamor Corporation.

Organisaatio motivoi ja inspiroi loistavia keksijöitä kaikista koulukunnista ja sosioekonomisilta alueilta lahjoittamaan älyllinen ja taloudellinen kapasiteettinsa ihmiskunnan eduksi. X PRIZE Foundation järjestää kilpailun neljässä palkintoluokassa: Koulutus ja globaali kehitys, energia ja ympäristö, biotieteet ja tutkiminen.

Entisiä palkintoja ovat olleet 10 milj. $:n Ansari X PRIZE maailman ensimmäisen yksityisen ajoneuvon lähettämisestä avaruuteen ja takaisin ja 10 milj. $:n Progressive Insurance Automotive X PRIZE sellaisten turvallisten, edullisten ja tuotantokykyisten ajoneuvojen luomisesta, jotka ylittävät 100 MPG:tä tai ekvivalenttia (MPGe). Aktiiviset palkinnot sisältävät 30 milj. $:n Google Lunar X PRIZE -, 10 milj. $:n Archon Genomics X PRIZE – ja 1,4 milj. $:n Wendy Schmidt Oil Cleanup X CHALLENGE -palkinnon.

“Sponsoroin Wendy Schmidt Oil Cleanup X CHALLENGE -kilpailua tarjotakseni julkisen kannusteen läpimurtoteknologioiden tutkimiseen ja kehittämiseen, jotka voivat merkittävästi parantaa reaktiotamme tuleviin öljyvuotoihin kallisarvoisilla merivesillä. X PRIZE Foundation -rahaston tarkoitus on kannustaa innovaatiota ainutlaatuisella tavalla, tuomalla yhteen tiedemiehiä, teknologeja ja keksijöitä teollisuudenalan johtajien ja hallituksen kanssa, ja auttaa sellaisten ongelmanratkaisuteknologioiden käyttöönotossa markkinoilla, joissa on mekanismit nopeaa käyttöönottoa varten. Kuka tahansa, joka haluaa muuttaa maailmaa ratkaisemalla ongelma, pitäisi tutustua X PRIZE Foundationiin,” sanoo Wendy Schmidt.

Wendy Schmidt on Schmidt Family Foundationin puheenjohtaja. Rahoitus pyrkii edistämään puhtaan energian kehittämistä ja tukemaan luonnonresurssien viisasta käyttöä. Wendy Schmidt on rahaston Climate Centralin projektin “11th Hour” kehittäjä. Wendy loi aviomiehensä Eric Schmidtin kanssa Schmidt Marine Science Research -instituutin vuonna 2009 tulevaisuuden mahdollisuuksille kiireellisten valtameritutkimusten tutkimusaluksia varten. Hän toimii Natural Resources Defense Council -, California Academy of Sciences -, GRIST- ja Nantucket Dreamland Foundation -järjestöjen hallituksessa.

Lamor (Larsen Marine Oil Recovery) Corporation tarjoaa ratkaisuja optimaaliseen öljyntorjuntaan ja öljynkeräykseen. Lamorilla on toimistoja, henkilökuntaa ja laitteita sijoitettuna strategisesti ympäri maailmaa. Se pystyy järjestäytymään tapahtumapaikalle nopeasti ja tehokkaasti voidakseen parhaiten palvella yhtiöiden, yleisön ja ekojärjestelmien ympäristötarpeita. Yhtiö kehittää, valmistaa ja toimittaa parhaan käytettävissä olevan teknologian (BAT) öljyntorjuntalaitteille ja palveluille. Lamor tarjoaa ratkaisu-portfolionsa osana valmiussuunnitelmaa, riskin arviointia, laitehuoltoa ja huoltoa yhdessä koulutuksen kanssa.

Yhteystiedot lisätietoja varten:

Fred Larsen, toimitusjohtaja, Lamor Corporation, +358 400 906 311, fred.larsen@lamor.com

Jari Ahoranta, R&D Manager, +358 40 730 0637, jari.ahoranta@lamor.com

Ann-Charlotte Fogde, Marketing, Communications & Liaison, +358 400 688 599, ann.fogde@lamor.com

www.iprizecleanoceans.org

www.lamor.com

http://cn.lamor.com/wp-admin/post.php?post=2889&action=edit&lang=fi.