Lamor-aluksen asennetut öljyntorjuntajärjestelmät – korkealaatuinen todistettu tehokkuus

Lamorin aluksiin asennetut etenevät öljynkeräysjärjestelmät perustuvat todistettuun harjateknologiaan, jossa harjakset on kiinnitetty pitkiin ketjuihin. Tämä mahdollistaa suurimman tehon ja turvallisuuden avomeren öljyntorjuntaoperaatioille. Torjuntajärjestelmien käyttöönotto tekee koko aluksesta öljylautan käsittelyjärjestelmän”.

Lamorin COO, Rune Högström selittää: “Tyypillisimmät kokoonpanot ovat keulaan, aluksen sivuun, aluksen runkoon tai katamaraanin runkoon asennetut torjuntalaitteet. Laitteistamme tekee ainutlaatuisia se, että järjestelmä voidaan asentaa alukseen tekemättä merkittäviä muutoksia aluksen rungon teräsrakenteeseen. Tämä laskee muunnoskustannuksia ja mahdollistaa aluksen käyttämisen muissa toiminnoissa, kunnes sitä tarvitaan öljyntorjuntaoperaatioihin.”

Nopeuteen ja käytön aikaiseen turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota, ja siksi järjestelmän käyttöönotto on puoliautomaattinen mahdollisimman pitkälle. “Torjuntajärjestelmä täytyy ottaa käyttöön ja palauttaa useita kertoja täysimittaisessa operaatiossa, jotta kerätty öljy voidaan kuljettaa ja purkaa. Järjestelmämme siis tekevät mahdollisiksi turvallisuuden operaatioissa, jotka suoritetaan yöllä ja vaikeissa sää- ja meriolosuhteissa. Lamorin etenevät keräinlaitteet toimivat tehokkaasti aina aluksen nopeudella 2,5-4 solmua, minkä seurauksena liikuteltavuus on erinomainen ja keräimen enimmäistuotto on erittäin korkea,” sanoo Högström.

Lamorin öljyntorjuntajärjestelmiä voidaan käyttää erikokoisissa työveneissä ja aluksissa, joiden koko on 7-100 metriä, ja jokainen järjestelmä on räätälöity ja suunniteltu Lamorin suunnitteluinsinöörien toimesta kyseessä olevalle alukselle sopivaksi tehokkaimmalla ja kustannustehokkaimmalla tavalla.

“Käytön mahdollisimman suuri turvallisuus on saavutettu keräimien ja muiden tärkeiden laitteiden (mukaan lukien lakaisupuomit keloista, automaattiset puomien nosturivarret, keräinten nostaminen/laskeminen varastosta keräysasentoon) automaattisella tai puoliautomaattisella käyttöönotolla”, Högström korostaa.

Torjuntajärjestelmässä on eteenpäin suuntautuva harjahihnainen öljynkeräyslaite, jonka sertifioitu tuotto on 30–400 m³/h (yhtä keräintä kohti/aluksen sivu) järjestelmän koosta ja rakenteesta riippuen.

Högström lausuu: “Tehoharjat keräävät kaikentyyppiset öljyt, mukaan lukien erittäin korkeaviskoosinen öljyemulsio, ja samanaikaisesti keräävät erittäin vähän vettä. Lisäksi siihen eivät vaikuta pienet kelluvat jätteet, lieju ja pienet jääpalat tai merilevä, jotka voivat tukkia muunlaiset keräimet.”

Lamor-järjestelmän oleelliset edut:

- Turvallinen ottaa käyttöön, vain yksi (maks. 3, asennuksesta riippuen) henkilö vaaditaan käyttöönoton hallitsemiseen
- Manuaalista työtä ei tarvita lainkaan – tai vain minimimäärä – , kaikki säädöt suoritetaan hydraulisesta säätöventtiilistä tai kauko-ohjaimesta Valmis nopeaan käyttöönottoon, käyttöönottoaika: n. 10 minuuttia
- Minimaalinen aluksen muiden päätoimintojen keskeytyminen
- Alle 5 % vapaata vettä kerätyssä öljyssä mahdollistaa arvokkaan varastointitilan maksimaalisen käytön
- Mekaaniset osat turvallisia EX-vyöhykkeelle 0, sähkökomponentit vyöhykkeelle 1
- Käytössä trooppisista arktisiin ilmastoihin. Mahdollista järjestää lämmitys kaikkiin järjestelmän laitteisiin
- Helppo liikuttaa laivalla, tarvitaan minimaalinen koordinointi, näin sillalla on minimaalinen työkuormitus, mikä lisää turvallisuutta
- Helppo liikuttaa suurissa virroissa ja korkeissa aalloissa, jopa 2,5 m, aallokoissa jopa korkeampi
- Harjanauhan enimmäistuotto:
kevyestä bitumituotteisiin
- Harjoituksia voidaan säännöllisesti järjestää miehistölle näiden taitojen ylläpitämiseksi, laite on aina valmiina käytettäväksi ja paikoillaan.
- Minimaalinen ylläpitokustannus
- Todistettu teknologia.
- Minimaalinen ylläpitokustannus
- Todistettu teknologia. Asennettu 496 alukseen ja työveneeseen ympäri maailmaa

Kapasiteetin, turvallisuuden ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi Lamorin alukseen kiinnitetyt öljyntorjuntajärjestelmät ovat asiakkaan hyväksymiä, ja niitä on käytetty useissa öljyntorjuntatoiminnoissa maailmanlaajuisesti. “Tukemme seuraa koko projektin ajan: suunnittelun, valvonnan, koulutuksen ja myynnin jälkeisen palvelun,” Högström vakuuttaa.

Kuvateksti – HALLI:
Suomen suurimassa öljyntorjunta-aluksessa M/S Hallissa (61,5 m) on Lamorin sisäänrakennetut öljynkeräimet ja Lamorin öljykauha. M/S Halli otettiin käyttöön Viron koillisrannikon puhdistuspyrkimyksiin uppoavasta Runner 4 -aluksesta, joka sijaitsee 70 m vedenpinnan alapuolella. Dominikaanisessa Tasavallassa rekisteröity laiva törmäsi venäläiseen jäänmurtajaan. Siinä oli arviolta noin 100 tonnia raskasta polttoöljyä ja 35 tonnia kevyttä polttoöljyä.

assignment help essaynara.com.