Lamor reagoi missä tahansa ja milloin tahansa

Meksikonlahden onnettomuuden aikana tapahtui samanaikaisesti kolme öljyvuotoa Kiinassa, Singaporessa ja Michiganissa (USA), ja Lamor reagoi näihin onnettomuuksiin.

16. heinäkuuta 2010 putkisto räjähti ja öljysäiliö paloi Dalianissa, Kiinassa, minkä seurauksena 1 500 tonnia raakaöljyä valui mereen. Öljysäiliö paloin täysin ja yli 100 m öljyputkistoa ylikuumeni. Tämä oli suurin öljyvuoto-onnettomuus Kiinassa viime vuosikymmenen aikana.

Lamorin edustustoon Pekingissä otettiin yhteyttä CNPC:n (China National Petroleum Corporation) avomeren hätäkeskuksesta 18. heinäkuuta, ja Lamorin hätätilavalmiustiimi (LRT) koottiin välittömästi Pekingistä ja lähetettiin toimipaikalle.

Pääosa öljyvuodosta, yli 900 m³ otettiin talteen vastarakennettujen, valtion omistaman China National Offshore Oil Corporationin öljyntorjunta-alusten CNOOC 252 ja CNOOC 253 toimesta, joissa on Lamorin sisäänrakennetut keräinlaitteet. Jokaisen aluksen keräyskapasiteetti on 200 m³ tunnissa ja suurin mahdollinen lakaisuleveys 40 m. Kiinan Valtameritutkimuslaitosta (Chinas Ocean Administration) kiitettiin vahvasti tästä menestyksekkäästä torjuntatehtävästä ja ennakkonäkemyksestä asentaa Lamorin laitteet osaksi valmiussuunnittelua.

LRT oli tapahtumapaikalla 18. heinäkuuta – 4. elokuuta puhdistustoimenpiteiden ajan. Öljyn torjuntatoimenpiteet suoritettiin onnistuneesti satama-alueella Lamor Free Floating -keräimen (LFF 400) Lamor Multi -keräimen avulla, joihin viitataan myös nimikkeellä “Transformer” Lamorin keräinportfoliossa. “Transformer” tunnetaan nimeltään sen joustavien keräimen päiden ansiosta, joita voidaan vaihtaa harja-, levy- ja rumputoimilaitteiden kesken öljyn viskositeetista riippuen.

Lamor Free Floating -keräin, jonka on osoitettu olevan erittäin tehokas torjuntatoiminnoissa merellä, koska se voi liikkua vapaasti ja seurata alusta, ja on automaattisesti hallittavissa etäältä nelisolmuisella matkustusnopeudella. Tämän on osoitettu olevan hyvin edullista torjunnan keskivaiheessa ja myöhemmissä vaiheissa, kun öljy on muotoutunut viipaleiksi ja lohkoiksi, joita perinteiset paikoillaan olevat keräimet eivät voineet käsitellä. Torjuntatoimintojen valmistumisen hetkellä LRT suoritti välittömästi laitteiden ylläpidon ja huollon varmistaakseen, että alukset CNOOC 252 ja CNOOC 253 ovat valmiina käyttöönotettaviksi tarvittaessa.

Dalianin öljyvuodosta opitut läksyt olivat kolminkertaiset. Ensimmäiseksi työmaalla olevan komentajan täytyy olla pätevä ammattilainen, jolla on kattava kokemus. Toiseksi reagoivan tiimin täytyy olla koulutettu ja pätevä, jotta voidaan taata torjuntalaitteiden menestyksellinen käyttö. Kolmanneksi hyödynnettävien öljyntorjuntalaitteiden laatu on erittäin tärkeä. Tämä on ongelma, kun kaupalliset ja budjettiin liittyvät edut syrjäyttävät hätätilavalmiuden, mikä lopulta on paljon kalliimpaa vastuullisille osapuolille kuin sellaisten laitteiden hankkiminen, jotka toimivat joka kerta, kaikkina aikoina ja kaikkialla, ts. Lamor.

30. kesäkuuta 2010 rahtilaiva nousi maihin 15 mailia Hong Kongista. 100 tonnia bunkkeriöljyä valui mereen. Lisäksi oli olemassa todellinen riski aluksen uppoamisesta lisääntyneiden vaikeuksien vuoksi ja turvallisuusriskejä sen öljyn torjunnasta, joka oli jäljellä öljyn varastointisäiliöissä.

Lamor lähetti LRT-asiantuntijan onnettomuuspaikalle, joka toimi läheisessä yhteistyössä Guangzhou Salvage -yhtiön kanssa. Pian onnettomuuden jälkeen Guangzhou Salvage oli pystyttänyt öljyn öljyntorjuntapuomit ja aloittanut öljyntorjuntatoiminnot ottamalla käyttöön kaikkein tehokkaimman Guangzhousta lennätetyn laitteensa, Lamor Free Floating -keräimen (LFF 400) kaukosäätimellä sekä Lamor Free Floating -keräimen (LFF 100) ja Lamor-verkkolaitteen (LPP 80).

Hong Kongin puhdistustoimenpide onnistui ja suoritettiin tehokkaasti. Se sai 100 %:n tehokkuusasteen ilman ympäristöön kohdistuvia lisävaikutuksia.

Myöhään heinäkuussa 2010 tapahtui pienempi öljyvuoto Yhdysvalloissa, kun noin 3,7 milj. litraa öljyä valui putkistosta eteläisen Michiganin vesistöön Kalamazoo-joella. Öljyntorjunta suoritettiin nopeasti ja tehokkaasti, jotta öljy voitiin imeyttää ja kerätä ja estää sen pääseminen Michiganin järveen. Lamor kutsuttiin auttamaan öljyntorjuntaoperaatioissa. Se käyttöönotti menestyksekkääsi Lamor Minimax 12 -keräimet ja kaksi Lamor-keulapatteria (LBC-2C), jotka asennettiin pelastusveneisiin. LRT oli tapahtumapaikalla.

Elokuussa 2009 Australian länsirannikolla Timorin meren Montaran öljykentällä sijaitseva öljylautta kärsi öljyvuodosta, joka aiheutui kaivoksen räjähdyksestä.
Muutamissa päivissä onnettomuuden aiheuttama öljylautta oli arviolta 14 km pitkä ja 30 metriä leveä. Tätä pidettiin yhtenä Australian pahimmista ympäristötuhoista. Tällöin sovellettiin erilaisia reagointitapoja, mukaan lukien hajotusaineiden käyttö ja mekaaninen torjunta ja keräys. Australian Maritime Safety Authority (AMSA) määrättiin muodollisesti vastuulliseksi puhdistustoimenpiteistä ja aktivoiduista resursseista kansallisen suunnitelman mukaan. Lamor tuki puhdistustoimenpiteitä Lamor GT -keräimillä ja keräsi arviolta 493 000 litraa öljyä.

This foundation prepares students for success as psychologists essay4today.com because it allows them to relate to people from different walks of life and effectively help them resolve their problems.