Norjan rannikkovartiosto hankkii Lamorin öljyntorjuntalaitteita

Norjan rannikkovartiosto (Kystverket) valitsi tarjouskilpailun voittajaksi Lamorin sisäänrakennetun öljynkeräysjärjestelmän sen uudelle, monikäyttöiselle öljyntorjunta-alukselle (Projektin nimi on FMV33). Öljyntorjuntalaitteen LORS-D 4C/M öljyn keräys kapasiteetti on 240 mᵌ/h, ja se koostuu teleskooppisista nostokurjista, öljypuomeista ja kauko-ohjaimesta sekä Lamorin GT A 50 -öljynsiirtopumpuista.

“Norjan rannikkovartiosto ryhtyy ennakoiviin toimenpiteisiin parantaakseen valmiuttaan mahdollisissa öljyvuototapauksissa. Öljynkeräys järjestelmän asennus sen vastarakennettuun monitoimiseen FMV33 öljykeräys – alukseen on erittäin tervetullut virstanpylväs Lamorille Norjaan toimitettujen öljyntorjuntalaitteiden sarjassa,” sanoo Christoffer Wallgren, Lamorin Euroopan aluepäällikkö.

Lisäksi Lamor allekirjoitti sopimuksen kesäkuun puolivälissä 2011 Norjan rannikkovartioston kanssa ylimääräisestä öljyntorjuntalaitteesta. Toimitus sisältää 16 kpl LIP 400 -pumppujärjestelmiä, johon sisältyy LIP-peristaltiikkapumppu, LPP 7HA/B8 -verkkolaite ja 19 kpl tilauksesta tehtyä LPP 35 -dieselkäyttöistä hydraulisia verkkolaitteita.