Suomen uusin öljyntorjunta-alus


Itämeren uusin monikäyttöinen öljyn- ja kemikaalien torjunta-alus, jossa on käytössä Lamorin uusin öljyntorjuntateknologia (OSR) ja -ratkaisuja, YAG Louhi, aloittaa toiminnan Suomenlahdella vuoden 2011 puolessa välissä.

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) käyttöönottama 48 milj. €: YAG Louhi on Upinniemen satamassa noin 40 km Helsingistä länteen sijaitsevassa saaristossa. Alus on Suomen laivaston käytössä. Louhi pystyy purjehtimaan Itämerellä ympäri vuoden, ja voi saavuttaa 15 solmun nopeuden, ja jopa 50 cm (20 tuumaa) paksun jääkerroksen läpi se voi liikkua 8 solmun nopeudella.

Lamorin Suomen ja Baltian myyntijohtaja Juha Muhonen selittää: “Monikäyttöisessä Louhi-aluksessa on useimmat uusimmat teknologiat, joita ei ole missään muissa 14 Suomen öljyntorjunta-aluksessa, vaikka niissäkin on tehokas OSR-teknologia. Louhi, jossa on sivuihin kiinnitetyt kuona-altaat, pystyy keräämään 1 200 tonnia vuotanutta öljyä vain yhdellä matkalla,” hän sanoo.

“Lisäksi se voi suorittaa kemiallisen palautuksen saattamatta miehistöä alttiiksi myrkyllisille kemikaalipilville” sanoo SYKEN tarkastaja Jouko Pirttijärvi.

Yksi alus, kolme toimintoa

SYKE valitsi strategisesti yhden monitoimisen aluksen tehokkuus- ja kustannustehokkuussyistä. “Siksi ympäristösuojelukseen vastarakennetun aluksen sanotaan koostuvan kolmesta aluksesta, ts. sillä on kolmen aluksen ominaisuudet: Perusalus, joka vastaa yksinkertaistettua rahtialusta, alus, joka täyttää SYKEN mandaatin vaatimukset ympäristötapahtumien suhteen ja alus, joka on tarkoitettu laivastotehtäviin,” sanoo Pirttijärvi.

“Koska uuden aluksen ensisijainen tehtävä on saastumisen ehkäisy, siinä on suuri määrä keräyslaitteita, joiden avulla pystytään keräämään avoimeen veteen, avomerelle ja jäälle vuotanut öljy,” sanoo Muhonen.

Louhin öljyntorjunta perustuu Lamorin harjateknologiaan. “Louhessa on kolme erityyppistä Lamourin harjakeräintä: sisäänrakennetut hihnatyyppiset keräimet, nostureihin kiinnitetyt harjakeräimet ja vapaasti kelluvat avomeren keräimet, joissa on napaletkukela” Muhonen kuvaa.

Laivassa on myös uudet SYKE- innovaatiot: jääharjat, jotka on kiinnitetty laivan peräkanteen, ja jotka keräävät öljyä jäisissä oloissa. Toinen uusi teknologia on aallon absorptiosäiliö, joka mahdollistaa öljynkeräyksen jopa kaksimetrisessä aallokossa.

Kaikkien näiden kolmen aluksen vaatimusten täyttäminen yhdessä 71 metrisessä aluksessa oli haastavaa. “Aluksen yleisjärjestely ja laitteiden asettelu oli ratkaisevaa, koska asennustöiden pätevyys tekee aluksen tulevan toiminnan riippuvaiseksi tästä. Laivan suunnittelija ILS suoritti tämän tehtävän erittäin hyvin tehdessään yhdessä töitä mukana olleiden eri hallituksen edustajien kanssa ja Lamorin kanssa. Aluksen yleisjärjestelyihin kuuluu 300 m² laaja työlava perässä, mikä tarjoaa varastotilan konteille, joissa on erilaisia laitteita jne.”, sanoo Pirttijärvi.

Ympäristövelvoitteiden lisäksi Louhea käytetään tukilaivana vedenalaisissa toiminnoissa Suomen laivaston toimesta. Aluksessa on kalusto sukeltajille ja etäkäyttöisille vedenalaisille ajoneuvoille (ROV), ja sitä voidaan käyttää merikaapelin asettamiseen, joka varastoidaan laivan keräys säiliöihin. “Kriisin aikana laiva, joka voi kantaa 1000 tonnia polttoainetta ja 100 tonnia kuljetuspainoa, se voi olla aseistettu päätykillä, konekivääreillä ja merimiinoilla, ja sitä käytetään saarilinnoitusten ja muiden sotalaivojen varusteluun,” lisää Pirttijärvi.

Öljynkeräystoiminnot Suomenlahdella

Kaikki hallituksen omistamat öljynkeräysalukset pystyvät keräämään öljyn itsenäisesti, ts. niissä on pysyvästi sisäänrakennettu öljyntorjuntajärjestelmä. Perusstrategia on kerätä öljy veden pinnalta mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman perusteellisesti, jotta öljy voidaan käyttää uudelleen tai hävittää asianmukaisella tavalla.

Ilmavalvonnalla on tärkeä rooli öljynkeräysaluksen ohjaamisessa paksuimpaan öljylautan kohtaan, jotta öljy voidaan kerätä mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti ja sen ajautuminen rannikolle voidaan estää. Pirttijärvi jatkaa: “On mahdotonta arvioida visuaalisesti aluksesta, missä öljylautan paksuin kohta on, mutta lentokoneen infrapunakamera voi havaita ne helposti. Öljyn ominaisuuksien vuoksi noin 90 % öljylautan öljystä on keskittynyt alueelle, joka on vain 10 % öljylautan kokonaisalasta.”

Reagoiminen ja valmistautuneisuus

SYKEN vastuulla on ympäristöonnettomuuksiin reagoiminen (öljy- ja kemikaalivuodot) sekä meriympäristön valvominen.

Vuodesta 1990-lähtien Suomenlahdella kuljetettu öljymäärä on noussut 15 miljoonasta tonnista vuodessa 155 miljoonaan tonniin vuodessa vuonna 2010. SYKE päätti siksi, että oli ehdoton tarve rakentaa Louhi lisääntyneestä öljyn kuljetuksesta ja suuremmista säiliölaivoista aiheutuvien öljyvahinkojen torjumisen varalta. Öljyn kuljetus lisääntyi, koska uusista Venäjän öljysatamista on tullut toiminnollisia, mikä on lisännyt haavoittuvaiselle merialueelle kuljetetun öljyn määrää huomattavasti.

Pirttijärvi kuvaa: “Vaikka Suomella oli jo öljyntorjuntalaitteet sisältävä laivakanta, mikään laivoista ei pystynyt täysin toimimaan tehokkaasti avomerellä tai jäisissä olosuhteissa. Louhi on rakennettu niin, että se pystyy keräämään vuotaneen öljyn ja kemikaalit sekä avoimille vesillä että jääolosuhteissa, sammuttamaan alusten tulipaloja ja suorittamaan liikennöivien alusten hinauksia hätätilanteissa Suomenlahdella. Uudessa aluksessa on myös riittävät jäänrikkomisominaisuudet öljysäiliöiden ja muiden alusten avustamiseen.”

“Itämeren haavoittuvaisen ekologian vuoksi Helsingin kokouksessa (HELCOM – Itämeren suojelukomissio) sovittiin, että hajotusaineiden käyttämisen sijaan öljylautoissa öljyvuotojen torjunta perustetaan öljyn mekaaniseen torjuntaan öljypuomien avulla ja öljyn keräämiseen keräimillä pinnasta mahdollisimman pian ja mahdollisimman perusteellisesti. Tämä on alue, jossa Lamorin asiantuntemus tulee mukaan kuvioihin,” sanoo Muhonen.

Nimi: Louhi
Omistaja: Suomen ympäristöinstituutti (SYKE)
Käyttäjä: Suomen laivasto
Tilattu: 2007
Rakentaja: Uudenkaupungin Työvene Oy
Kustannus: 48 milj. eur
Kastettu: 08.03.2011
Käyttöönotto: Toukokuu 2011
Tunnistus: Kutsumerkki: OJBP, MMSI 230616000
Tyyppi: Öljyntorjunta-alus
Syrjäytystilavuus: 2 200 tonnia (majakkalaiva)
3 450 tonnia (maks.)
Pituus: 71.4 m
Säteilykeila: 14.5 m

 

Korkeus: 24.0 m
Kulkusyvyys: 5.0 m
Jääluokka: 1A Super
Päämoottorit: 4 × Wärtsilä 9L20 (4 × 1,800 kW)
Käyttövoima: Diesel-sähköinen, 2 × Rolls-Royce azimuth thrusterit (2 × 2,700 kW)
Nopeus: 15 solmua avoimella merellä 8 solmua
50 cm:n (20 tuumaa) jäässä
Säätöalue: 6 000 merimailia
Kestoaika: 20 päivää
Täyttömäärä: 1 200 mᵌ kerätyille öljyille, 200 mᵌ kemikaaleille Lakaisuleveys 45 m.
Miehistö: 15; majoitus 40 hengelle
OSR-laite: Lamor Corporation ja SYKE
Aseistus: Voidaan aseistaa kriisien aikana

Lamorin käyttöalue:

Aluksen öljyntorjuntajärjestelmä (mukaan lukien keräys järjestelmän suunnittelu):
2 x öljynkeräysjärjestelmä LORS 10C 3600-harja
2 x öljypuomin nostin ja ohjauspuomi tuella
2 x ohjauspöytä
2 x RF-säätö
2 x potkurin imulaite
2 x puomisto automaattisella LJA-teleskoopilla

Öljynsiirtopumput:
6 x GT A -6 x -öljynsiirtopumppu GT A 115 vesiruiskulla (tulo+lähtö)
6 x Hy-letkut 1”, 15m (10000/7500/drain)
2 x öljyn pakkauslaite (400 l)
1 x GT A 50 s-öljynsiirtopumppu vesiruiskulla (tulo+lähtö)

Syöttöletkujärjestelmä:
1 x syöttöletku 95m siirtoletku + hy-letkut + vesiruiskulla + sähkökaapeli
1 x letkukela
1 x letkun syötin
1 x ohjauspyörä
1x Teleskooppinen hydraulinen jatko-osa

800 m meren öljypuomi, korkeus 2000mm
8 x Suurtehoöljypuomi HDB 2000/100m
4 x kela raskas rakenne HSR H 1822
4 x hinaussarja HDB 2000
1 x hydraulinen ilmapuhallin 200
2 x hydrauliletku 3/8″ x 10m, Tema 3800
2 x hydrauliletku 3/8″ x 10m, Tema 5000

Kaasunvalvontamittarit
4 x Dräger X-am 700

100 m3/h korkeaviskoosisen öljyn keräin
1 x LFF 100 keräinvyöhyke 0
60 m hydrauliletku + öljynsiirtoletkusarja LFF:lle
1 x öljynsiirtopumppu GT A 115
1 x letkukela HSR L

400 m3/h keskiviskoosisen ja korkeaviskoosisen öljyn keräin
1 x harjakeräin vapaasti kelluva 400 W
60 m letkusarja LFF 400:lle, 60
1 x öljynsiirtopumppu MSP 150
1 x letkukela HSR L 1514 SWIVEL

1500 mm leveä öljynkeräyskauha
1 x öljynkeräyskauha LRB 150
1 x kallistusvarsi LRB 150:lle
1 x öljynsiirtopumppu GT A 50

3000 mm leveä öljynkeräyskauha
1 x öljynkeräyskauha LRB 300
1 x kallistusvarsi LRB 300:lle
1 x öljynsiirtopumppu GT A 140
1 x öljynsiirto-/hydrauliletkusarja LRB 300:lle

Korkeapainepesurit
1 x Diesel korkeapainepesuri Alto Contractor
1 x hydraulinen korkeapainepesuri
1 x hydraulinen hydraulivoimayksikkö LPP15L/SNP017
2 x hydrauliletku 3/8″ x 15 m, Tema 3800
1 x sähköinen korkeapainepesuri Alto Neptune 4-54

Dieselkäyttöinen kannettava paloruisku
1 x Teho Esa D m Dieselkäyttöinen kannettava paloruisku
1 x hydraulinen hydraulivoimayksikkö 35,8 kW

Kannettavat räjähdyssuojatut dieselgeneraattorit
1 x hydraulinen hydraulivoimayksikkö LPP 30D

Pelastuspuhdistusvälineet
1 x hydraulipumppu Lukas PS-6R
1 x yleislevitin Lukas Century LSP 30 T
1 x letkukelain DSH 20

Hätäpumppauslaite
3 x 10 ft alumiinisäiliö
1 x öljynsiirtopumppu MSP 150
1 x öljynsiirtopumppu MSP 200
2 x öljynsiirtopumppu GT A 50
18 x 12 m hydrauliletkusarja
6 x letkukelain 4
1 x hydraulivoimayksikkö 110 kW
100 m öljynsiirtoletku 4” Multi-Oil Blue –komposiitti
1 x letkukelain
200 m öljynsiirtoletku 6”