Tehokas avomeren öljyntorjuntaratkaisu

Lamor Corporation on kehittänyt ainutlaatuisen meritse kuljetettavan öljyntorjuntaratkaisun, joka parantaa merkittävästi avomeren öljyntorjuntaa ja varmistaa ympäristönsuojelun. Euroopan meriturvallisuusvirasto (EMSA) on soveltanut ja ottanut käyttöön kaksi Lamorin hallitsemaa öljyntorjuntasopimusta, ja näin asettanut menestyksekkään esimerkin yksityisen ja julkisen yhtiön yhteistyöstä.

Lamorin ratkaisu on tehokas öljyvuotojen puhdistustoimenpiteissä, ja tämän lisäksi se on taloudellisesti edullinen vaihtoehto asiakkaille. Valitut säiliöalukset on esimerkiksi etukäteen rakennettu niin, että onnettomuustapauksessa LSC Lamor Side Collector -sivupyyhkäisykeräin on mahdollista kiinnittää nopeasti niiden sivuihin, ja niistä tehdään öljyntorjunta-aluksia. Kaikissa aluksissa on öljynkeräimien lisäksi Lamorin raskasöljypuomit.

Lamorin hätätilavalmiustiimiä (LRT) käytetään tapahtumapaikalla asennus- ja puhdistustoimintojen tukena. Näin varmistetaan, että öljyntorjunta-alus on käyttökelpoinen onnettomuuden tapahtumapaikalla 15 tunnin sisällä.

EMSA mukautti ratkaisun, joka kattaa Itämeren alueen Tanskasta Suomeen, sekä toisen sopimuksen, joka kattaa Etelä-Atlantin rannikkoalueen. Huoltosopimusten lisäksi Lamor on toimittanut öljyntorjuntalaitteita EMSA-urakoitsijoille Mustamerellä ja Välimerellä, sekä jäänmurtajan, joka toimii pohjoisella Itämerellä.

CEO Fred Larsen kommentoi: “Innovatiivisten ratkaisujen lisäksi tarvitaan asiantuntemusta, kokemusta ja tietämystä, jotta voidaan toimia tehokkaasti kaikissa ympäristöissä ja ilmastoissa globaalisti. Siksi olemme ylpeitä voidessamme tarjota tämän vaihtoehdon palvelu-portfoliomme osana. Avomeren öljyntorjunta ja ekojärjestelmien suojeleminen on ratkaisevaa. Tämä vaatii tehokkuutta, joka on keskittynyt ja tehokas huolimatta siitä, missä onnettomuus tapahtuu. Lisäksi hätäsuunnitelmien, laitteiden ja koulutettujen ammattilaisten täytyy olla valmiina välitöntä reagoimista ja käyttöönottoa varten. Käytämme LRT-tiimiä öljyvuotojen puhdistusoperaatioiden tukemisessa.”

Öljylaivojen käytön suurin etu on, että niillä on suuri kapasiteetti valuneen öljyn keräämiseen, ja ne voivat toimia erittäin haastavissa sääolosuhteissa – nopeus on ratkaisevan tärkeää öljyn keräämisessä onnettomuustapauksissa. Lamorin ratkaisu vähentää merkittävästi taloudellisia sitoumuksia, koska öljylaivat on sertifioitu tavalliseen öljyn kuljetukseen ja bunkkeritoimintaan, ja ne voidaan muuntaa ja käyttöönottaa öljyvuototapauksissa.

Lisäksi tämä konsepti ei vaadi lisäkapasiteettia ja on halvempi ratkaisu, jossa on vain nimellisiä kustannuksia öljylaivan varustamisesta ja etukäteisvalmistelusta öljyntorjunta-aluksessa vs. erityisen öljyntorjunta-aluksen rakentaminen tai aluksen omistaminen täydelliseen valmiustilaan.

Keväällä 2011 Lamor suorittaa öljyntorjuntalaitteiden seitsemännen Kyproksella toimivan öljylaivan toimituksen EMSA:lle. Säiliölaiva M/T Alexandriassa on jäykät pyyhkäisimet, Lamoin vapaasti kelluva keräin (LFF 100) ja 500-metriset Lamorin tehoöljypuomit.

Ich freue mich, dass ich auch schreib-essay.com/bachelorarbeit/ heuer dabei sein darf.