Lamorilta uusi alus venäläiselle Gazprom Neft Shelf -yhtiölle

Loppuvuodesta 2011 Lamor toimitti Gazprom Neft Shelf -yhtiölle 19-metrisen monitoimialuksen, jota tullaan käyttämään yhtiön öljyntorjuntatoiminnassa Barentsin merellä. Uusi alus sai nimekseen Krab (Rapu).

Aluksen kummallekin kyljelle on asennettu LORS-öljyntorjuntalaitteisto. Alus suunniteltiin ja rakennettiin mittatilaustyönä venäläisen energiajätin Gazpromin kokonaan omistamalle Gazprom Neft Shelf -tytäryhtiölle. Monitoimialus Krab on telakalla Pietarissa talven yli, ja keväällä 2012 se kuljetetaan lopulliseen asemapaikkaansa, Prirazlomnojen öljykentälle keskellä Barentsin merta.

”Öljynkeräyksen lisäksi alus voi laskea puomeja, levittää dispersantteja, suorittaa huoltotoimia ja partioida,” kertoo Nikolai Kildišov, Lamorin Venäjän ja IVY:n toimintojen johtaja.

Kildišov kertoo lisää aluksen ominaisuuksista: ”Aluksen runkoon on asennettu harjasarjat, joiden avulla kerätty öljy saadaan suoraan siirrettyä keskilaivan säiliöihin ilman siirtopumppuja,” hän selittää.

”Lisäksi harjahihnat ovat suorassa kosketuksessa meren pinnalla olevaan öljyyn, minkä ansiosta ne keräävät paremmin korkean viskositeetin öljyä ja roskia mutta myös kevyitä öljyjä arktisissa oloissa. Aluksen jääluokitus on Ice 2, ja Venäjän alusrekisteri (RMRS) on myöntänyt sille sertifikaatin,” Kildišov kertoo innostuneena.

Öljynkeräysaluksen lisäksi Lamor on toimittanut Gazprom Neft Shelf -yhtiölle myös kaksi ohjaamollista LC9000-maihinnousualusta, kumiveneen sekä lisäksi vanhojen työveneiden keulaan asennettavat keulapatterit. ”Toimitimme myös 4 km öljyntorjuntapuomia ja puominpesukoneen,” Kildišov toteaa.

 

http://cn.lamor.com/wp-admin/post.php?post=3830&action=edit&lang=fi.